Interviu Cu 7 Femei Antreprenor (Vezi Ce Poți Învăța De La Ele)

Interviu Cu 7 Femei Antreprenor - vezi ce poti invata de la ele

Am pus o serie de întrebări câtorva femei antreprenor din România. Rezultatul este în acest interviu.

O să vezi că muncesc la fel de mult ca un bărbat, dacă nu mai mult, pentru că ele trebuie să jongleze sarcinile legate de familie cu munca.

Femeile antreprenor trebuie să învețe de la alte femei cu realizări notabile, inclusiv de la cele 7 prezentate mai jos:

Interviu Cu 7 Femei Antreprenor

(Vezi Ce Poți Învăța De La Ele)

Ozana Giușcă

 

Ozana Giușcă – Autoarea cărții “Cea mai scurtă cale spre succesul în afaceri” antreprenor, speaker, business expert, site: www.ozanagiusca.com

 

 

Mihaela Stroe

 

Mihaela Stroe – sociolog, analist comportamental, autoarea cărților “In armonie cu mine!” și “Fii pe primul loc în viața ta!, site: www.mihaelastroe.ro

 

 

Ioana Chicet-Macoveiciuc

 

Ioana Chicet – Macoveiciuc (Prințesa Urbană) Autoarea cărților “Miercuri, respirăm” “O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă” “Te iubesc, orice-ai face” “Mami, e gata?” site:  www.printesaurbana.ro

 

Irina Gherghilescu

 

Irina Gherghilescu – Autoarea cărților “110 trepte de cunoaștere” și “Ce naiba se întâmplă cu mine”, susține workshop-ul “Iartă-te! Iubește-te!  site: www.urmeazatiinima.ro

 

 

Cristina Stoica

 

Cristina Stoica – expert în marketing online, sustine workshop-ul de blogging Calea spre un blog de succes  site:  www.cristinne.ro

 

 

Diana Mihăilă

 

Diana Mihăilă – happy blogger, scrie despre fine living, sfaturi practice pentru casă și grădină, beauty, travel, familie, copii la www.dianamihaila.ro.

 

 

Iulia Stancu

 

Iulia Stancu – consultant de marketing online, specialistă SEO, scrie despre educatie financiară, site: www.economisim.info si www.blogdebucuresti.ro

 

 

 1.  Câte ore lucrezi, în total, în fiecare saptămană?  

Ozana Giușcă: Cam 12 ore pe zi x 5 zile = 60 ore pe saptamană.

 

Mihaela Stroe: Lucrez în jur de 6-8 ore în fiecare zi, deci cam maxim de 40 de ore pe saptămană de luni până vineri.

 

Ioana Chicet-Macoveiciuc:  Mi-e foarte greu să calculez, într-un fel lucrez aproape tot timpul, scriu în capul meu și când alerg cu copiii pe trotinete, și când facem baie, și când pregătim impreună cina.

În medie, cred că la laptop stau cam 30 de ore pe săptămană, iar în capul meu, cu gândul la ce am de făcut sau chiar făcand lucruri, alte 50.

 

Irina Gherghilescu: 20 de ore, uneori sunt momente când ajung la 60-80 în funcție de cât de inspirată mă simt.

 

Cristina Stoica: Lucrez atâtea ore cât e nevoie să lucrez 🙂 În antreprenoriat nu îți comandă nimeni să vii 5 zile pe săptămâna câte 8-9 ore la lucru. Ești stăpânul propriului timp. Însă dacă nu îl folosești corespunzător, la final de lună, acest lucru se reflectă în câștigurile tale.

Am unele perioade mai lejere și alte perioade mai încărcate, în funcție de numărul de clienți pe care îl am la un moment dat, deadline-uri și complexitatea proiectelor la care lucrez.

Spre exemplu, săptămâna viitoare plec în Franța la un training, moment pe care-l voi folosi ca să-mi iau și o mică vacanță, așa că, în această săptămâna voi avea mai mult de lucru, pentru că, atunci când plec, totul să fie pus la punct.

În general, îți pot spune că un antreprenor lucrează mai multe ore pe zi ca un angajat 😀

Știu că nu sună bine, însă mai ales când vorbim de o mică afacere, unde antreprenorul creează planul de acțiune și tot el îl și execută, cam așa se întâmplă. Însă și satisfacțiile obținute sunt cu mult mai mari decât în cazul în care ești doar angajat.

 

Diana Mihăilă: Nu am făcut niciodată un calcul. Cred că este prima dată când îmi ridic problema. Dar nu voi număra nici acum. Muncesc cât trebuie să muncesc. Dacă am un proiect îi dedic timpul de care are nevoie pentru a deveni realitate.

În blogging, ca în orice altă profesie, nu este vorba despre ore, nu e un șablon pe care să mergi pentru a face asta și a avea și succes. E vorba despre pasiunea pe care o ai pentru proiectul tău de zi de zi.

Dar ca să răspund într-o formă sau alta la întrebare, dedic blogului mai multe ore decât pe vremea când aveam un job cu program și birou.

 

Iulia Stancu: Încerc să mențin o medie de 40 de ore pe săptămână, recunosc însă că de multe ori o depășesc.

 

2.  Ai o rutină pentru când lucrezi, niște obiceiuri ale tale? Cum arată o zi de lucru?

Ozana Giușcă:  Am 3 rutine:

 1. Când am evenimente (în România sau alte țări), nu mai fac nimic în rest. Ziua cu evenimentul este complet dedicată pentru prezentare sau workshop de livrare. Chiar dacă sunt invitată să prezint în cadrul unui alt eveniment, sunt prezentă acolo, la acel eveniment.
 2.  La calculator. Cam o treime din zilele de lucru le petrec la calculator. În cadrul acestor zile construiesc noi instrumente pentru antreprenori, revizuiesc ce realiează echipa mea (de obicei noi activități de marketing și vânzări pentru noi), și am diferite call-uri care se desfășoară online. Aceste call-uri sunt ori cu echipa, ori cu clienți, ori cu parteneri / mentori ai mei.
 3. Deplasări de învățare, când merg eu la evenimentele altora, de obicei pe coasta de Vest a Statelor Unite, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în business. În aceste deplasări întotdeauna combin utilul cu plăcutul, astfel că pe lângă conferințe, training sau alte evenimente la care particip ca oricare alt participant, mai merg la cumpărături, văd locurile de acolo, și îmi face mare plăcere să lucrez pe ici pe colo, de cele mai multe ori într-un Starbucks.

 

Mihaela Stroe:  Pentru mine când lucrez contează să mă focusez pe lucrurile care contrează pentru mine. Rutina pentru mine e simplă: primele acțiuni de business pe care le trec în agenda zilnică sunt cele care îmi aduc cash flow (sesiunile de coaching cu clienții, pregătirea pentru cursurile online, întâlnirile de vânzare etc.).

O zi de lucru are următorul șablon: întotdeauna încep cu o oră dedicată mie care este de la 6-7 (sport, meditație, pregătire priorități ale zilei), de la 7-8 este timp dedicat copilului ca pregătire pentru școală, de la 8-14 timp dedicat performanței mele în business (sesiunile de coaching cu clienții, pregătirea pentru cursurile online, întâlnirile de vânzare etc.), de la 14-15 am o pauză de masă, de la 15-15.30 practic meditația Silva (exercițiu de centrare), iar de la 15.30 până cel târziu 17.30 fac lucruri administrative, care necesită mai puțină implicare mentală (diferite hârtii pentru firmă, plăți, discuții cu furnizori etc.).

De la ora 18.00 lucrez doar dacă apare ceva în mod special. Însă de obicei seara, după oră 18.00, o dedic familiei.

 

Ioana Chicet-Macoveiciuc:  Nu prea există rutină de lucru cu doi copii prin preajmă. Dacă toată lumea e sănătoasă, pot lucra liniștită acasă sau într-o cafenea de la 10 la 4, dacă însă copiii nu sunt bine si stau acasă, nu apuc să lucrez deloc la laptop, mai recuperez 1-2 ore seara, după ce ei se culca, sau dimineața devreme, înainte ca ei să se trezească.

Din fericire, fiind propriul meu șef, aleg să îmi dau deadline-uri flexibile. 🙂

 

Irina Gherghilescu:  Rutina constă în faptul că imediat cum mă trezesc după ce îmi fac toaleta meditez și fac exerciții fizice ușoare (întinderi, rotiri, genoflexiuni, etc). Mai am câteva mici ritualuri apoi mă apuc de lucru. Mă așez și scriu 500 de cuvinte în fiecare zi apoi fac o pauză. Continui cu mailurile și Social Media. Apoi ies fac o pauză de “alfa” cum o numesc eu.

Întru într-o stare de reverie (undeva între veghe și somn) și când revin mă așez iar la computer și scriu sau văd diverse documentare. Apoi după ora 16.00 dedic timpul fiicei mele , plimbărilor și lecturii altor autori.

 

Cristina Stoica:  Nu pot să spun că am o rutină. Asta pentru că, proiectele la care lucrez sunt foarte diverse. Însă am o regulă: la început de zi, încerc să rezolv mai întâi acele taskuri care îmi bagă bani în buzunar.

Chestii organizatorice sau datul de telefoane etc. le las pentru partea a 2-a a zilei când nivelul de energie și capacitatea de concentrare nu mai sunt la fel de bune.

De asemenea, obișnuiesc să mă uit rapid peste emailuri dimineață, cu lista de to do în față, ca să văd dacă am mai primit mesaje de la clienții mei și dacă da, cum anume îmi afectează ele lista de to do pe care mi-o propusesem în acea zi, și în funcție de asta, pot apărea, uneori, și modificări în programul meu de lucru.

 

Diana Mihăilă:  Am întotdeauna cel puțin o agendă langă mine în care scriu lucrurile pe care trebuie să le fac în ziua respectivă, dar și idei care îmi vin. Unele au legătură cu proiecte în derulare, altele sunt doar proiecții viitoare.

Un alt aspect important atunci când lucrezi de acasă este să nu te comporți ca și când nu ai fi acasă. Adică să încerci să te schimbi de pijama și să te pui la birou când ai ceva de făcut. Te concentrezi mai bine și termini mai repede. La mine functionează!

 

Iulia Stancu:  Da, am o rutină care se referă în general la dimineți. Am constatat că productivitatea este, în cazul meu cel puțin, maximă în primele ore ale zilei, așa că profit de acest lucru și îmi programez în acest interval activitătile cele mai importante.

Mă trezesc destul de devreme (undeva între 6 și 7 dimineața) și îmi place să îmi încep ziua cu o oră de relaxare, în care citesc-am nevoie de aceste momente pentru inspirație, atât de importantă atunci când jobul tău are legătură cu scrisul.

Am apoi în jur de 4 ore în care lucrez cu destul de puține pauze, este intervalul în care productivitatea e maximă și profit cât pot.   

 

3. De câte ori pe an îți iei concediu, și cât de lungi sunt concediile?

Ozana Giușcă:  Concediile sunt întotdeauna iarna pentru ski (cam 10 zile), și vara la mare (cam o luna), și Delta Dunării care nu lipsește în nici un an. În plus, mai merg week-enduri lungi, și mai fur zile de relaxare când plec pentru business.

În plus, în fiecare an mai apar vacanțe inedite. De exemplu, anul acesta am fost în India pentru o nuntă.

Și dacă tot am bătut drumul până în India, am ‘lipit’ și o vacanță, și o prezentare (adică am adus business de data asta într- călătorie de pleasure).

 

Mihaela Stroe:  Îmi iau concediu când simt nevoia. Spre exemplu, la finalul lui 2016 am plecat 10 zile la ski și abia când am ajuns în stațiune mi-am dat seama cât de obosită eram. După 2 zile de skiat și o căzătură zdravănă, mi-am dat seama că am nevoie de odihnă 100% și asta am făcut.

Îmi iau cel puțin un concediu scurt de 4 zile la fiecare 3 luni (fac cu soțul meu un city break- plecăm vineri și revenim luni) și de două ori pe an plecăm în concediu cu copiii (mare-munte).

Recomand concediile să fie mai lungi de 2 săptămâni. Asta am observat la mine, am nevoie de cel puțin 10 zile să mă detașez de muncă!

 

Ioana Chicet-Macoveiciuc:  Avem multe concedii, pentru că muncim mult și avem nevoie și de pauze, pentru că cei mici adora să exploreze, pentru că ne place să fim doar noi patru, să ne construim amintiri împreună.

Avem o vacanță de două săptămâni la mare, alta în care duc copiii la bunica mea, într-un sat din județul Neamț, încă una în care vizităm o țară europeană și vacanțele de sărbători, care sunt timp de familie acasă.

 

Irina Gherghilescu:  O întrebare care îmi provoacă de fiecare data râsul. : )))) De vreo trei ani tot în concediu sunt. Atunci când faci ce iubești ești în vacanță tot timpul. Eu călătoresc în fiecare săptămâna în țara cu workshopurile mele.

Deși pare obositor, mă consider în vacanță. Însă am măcar o data sau de două ori pe an când dau shut down la tot și toate pentru o săptămâna sau două. În medie, o lună pe an.

 

Cristina Stoica:  Nici aici nu pot spune că există o regulă. Asta mai ales pentru că, eu pot lucra la laptop de oriunde există o conexiune la internet. Vara trecută spre exemplu, mi-am luat vacanță 2 luni, timp în care am stat la mare. Asta pe lângă micile escapade la munte, de câteva zile, pe care nici nu le mai pun la socoteală.

Și vara asta intenționez să mă duc iar pe litoral. Însă nu cred că voi stă atât de mult pentru că, din noiembrie anul trecut am început să țin Cursuri de Blogging și cererile pe care le primesc de participare, din partea cursanților, sunt din ce în ce mai frecvente, așa că, la 2-4 săptămâni sunt nevoită să organizez câte un curs.

Însă binenteles că nu mă oprește nimeni să mă reîntorc în concediu după cele 2 zile de curs. 🙂

 

Diana Mihăilă: Asta e partea grozavă a antreprenoriatului online. Îmi iau concediu fix când vreau, pentru că un laptop și o conexiune la internet îmi asigură continuitatea.

Totuși, atunci când plecăm în vacantă încerc să mă deconectez și mă rezum doar la a mai distribui ocazional articole pe rețelele de socializare. Nu public texte noi și nici nu îmi iau liber când sunt în mijlocul unui proiect.

 

Iulia Stancu: De 3-4 ori pe an, câte o săptămână. Nu este o regulă, anul acesta mi-am propus să ies ceva mai des și recunosc că nu mi-a ieșit, în afara câtorva weekenduri petrecute la munte sau mare (unde locuiesc părinții mei).

 

4.  Câte ore pe zi petreci la calculator, pe email și pe rețelele de socializare?

Ozana Giușcă:   Când am zile de calculator, sunt 12 ore la calculator. Dar multe din aceste ore sunt în call (conversații).

Când am zile de events, cam o oră pe zi este dedicată calculatorului.

Nu mai am multe email-uri pentru că am reușit să reduc numărul emailurilor pe care le primesc la sub 50 pe zi, pentru că de fapt numai 20-30 sunt cu adevărat importante. Și am renunțat la restul.

Pe rețele de socializare petrec foarte puțin timp. Le folosim pentru promovarea afacerii, drept pt care sunt importante pentru noi. Doar că mai uit strict la campaniile noastre, la cum performează ce am postat noi, și atât.

Am reușit să reduc la sub 10 minute pe zi timpul pe care îl petreceam pe ‘browsing” pe Facebook înainte, pentru că e mai important să-mi trăiesc propria viață, și să-mi văd de propriile obiective, decât să trăiesc viață altora, și să mă las “furata” de o postare sau un video de la alții.

 

Mihaela Stroe:  Acum petrec mult mai puțin la calculator. La fiecare oră de stat la calculator, fac pauză 10-15 minute. Pun alarma și mă conformez. Când fac pauză, fie beau apa, fie admir cerul, fie mă mișc prin curte, fie mănânc un snack.

Pentru emailuri am momente clare când le verific și răspund: dimineața 30 min, la prânz 30 min și după amiază 30 min. Am emailuri la care răspuns o data pe săptămâna, de obicei sâmbăta, pentru că am nevoie de o anumită stare de relaxare pentru ele (dacă sunt de la cititori).

Pe rețelele de socializare fac doar acțiuni punctuale, pentru a posta anumite mesaje clare despre activitatea mea. Ca să-mi satisfac nevoia de facebook, fac cercetare pentru articole importante pentru mine ca profesie 10-15 minute zilnic, iar maxim 15 min postez informațiile legate de imaginea mea.

Fac tot posibilul să nu stau prea mult pe rețelele de socializare, doar punctual când e nevoie! Viața mea se desfășoară în afara rețelele de socializare, față în față cu oamenii!

 

Ioana Chicet-Macoveiciuc: Cam 8 ore pe zi, în restul timpul dorm sau stau cu copiii fără tehnologie.

 

Irina Gherghilescu: 4-6 ore, depinde de starea mea și de interacțiunea cu fanii mei.

 

Cristina Stoica: Nu țin socoteală orelor petrecute la calculator. Asta probabil pentru că, îmi place enorm ceea ce fac și cred că dacă aș avea 10 vieți, în toate cele 10 aș alege acest domeniu de activitate. 🙂

De regulă, emailul îl verific de câteva ori pe zi, iar pe rețelele de socializare intru dimineața când verific rapid dacă am primit vre-un mesaj de la vre-un client și seara când trebuie să postez ceva, pentru că am observat că seara, engagementul este cel mai mare.

În rest încerc să mă țin departe de vicii de acest gen și să mă concentrez asupra muncii mele, pentru a reuși să termin în timp util tot ceea ce am de făcut.

 

Diana Mihăilă: Cel puțin jumătate din zi…

 

Iulia Stancu: Între 7 și 9 ore în mod normal.

 

5. Atunci când nu lucrezi, ce faci?

Ozana Giușcă: Îmi place să petrec timpul cu familia pe activități banale. Mergem în parc, la cumpărături, ne plimbăm pe malul Tamisei sau chiar jucăm un joc cu toții pentru a stimula imaginația băiatului nostru.

Viața socială este acum mai mult reactivă. Anume, dacă cineva ne invită sau propune să facem ceva împreună, dăm curs.

Dar eu personal nu prea mai organizez activități sociale cu mulți prieteni cum o facem înainte pentru că energia mea se duce în a organiza foarte multe evenimente de business pentru a ajunge să ne îndeplinim obiectivele mai rapid.

 

Mihaela Stroe: Când nu lucrez, călătoresc cel mai mult. Merg în diferite orașe/țări. Alte activități preferate sunt să citesc ce mă interesează, să fac sport, să fac anumite cumpărături pentru casă/familie, să mă văd cu prietenii, să stau în natură în relaxare.

 

Ioana Chicet-Macoveiciuc: Mă joc cu copiii, citesc sau mă gândesc la ce mai pot lucra.

 

Irina Gherghilescu: Petrec timp cu cei dragi, mă plimb în natură, citesc, vizionez filme, ascult muzică și/sau dansez și din când în când pictez sau colorez mandale. Și mai am acele momente de “doing nothing” în care îmi golesc mintea privind cerul fie ziua, fie noaptea.

 

Cristina Stoica: Fac ceea ce face orice mămica și gospodină în casă ei 🙂 Stau cu copiii, mă joc cu ei sau ieșim la plimbare în împrejurimi sau în parc, gătesc, fac curat, deci nimic ieșit din sfera normalului 🙂

 

Diana Mihăilă: Când nu lucrez bricolez, citesc, fac cursuri online, petrec timp cu prietenii și cu familia, încerc să fac sport sau activităti care îmi dau o stare de bine. Într-un cuvânt mă deconectez. Când lucrezi într-o industrie creativă mintea are nevoie de pauze.

 

Iulia Stancu: Citesc, mă plimb, vizitez, mă întâlnesc cu prietenii…

 

6. Ce sfat ai da unui tânăr care termină facultatea azi?

Ozana Giușcă: Să fie deschis la oportunități, care vin frecvent. Trebuie doar să le observe și să le dea curs. Aș sugera să investească în propria dezvoltare personală, pentru că din păcate școală nu oferă decât foarte puțin din cunoștințele și aptitudinile de care avem nevoie pentru a ne construi viața așa cum ne-o dorim.

Aș mai sugera să încerce multe, chiar dacă dau greș, pentru că până la urmă fiecare învață din propriile greșeli. Și dacă se poate, să aibă un mentor.

Chiar și cu muncă voluntară pe lângă o persoană pe care o stimează și apreciază, pentru că de fapt este o investiție în viitorul lor-pentru a primi acele alte capabilități pe care școala nici nu le consideră, și fără de care e cam greu să răzbești în această lume atât de competitivă și “demanding”.

Viitorul este în mâinile fiecăruia, și până la urmă fiecare persoană este responsabilă pentru viață pe care o trăiește. Bucurați-va de tot ce primiți de la viață, și primiți fiecare provocare ca pe o lecție sau oportunitate! Pentru că puteți obține mult mai mult decât va lasă să credeți această societate!

 

Mihaela Stroe: Să se cunoască pe sine. Să știe cine sunt, ce valori personale au, ce principii de viață, ce nevoi au, ce pasiuni au. Să învețe să fie pe primul loc în viața lor, o lecție esențială de viață!

 

Ioana Chicet-Macoveiciuc: Să se gândească bine la ce îi  place cel mai mult să facă, să caute o cale de a câștiga bani din asta și să facă eforturi să ajute și pe alții în proces. Să aibă răbdare, să fie perseverant, modest și cinstit, relațiile cu ceilalți sunt cele care îi vor aduce șansa la succes.

 

Irina Gherghilescu: Hîmmm. Grea întrebare. Am un îndemn nu un sfat. Să își urmeze inimă. Pentru că școala de astăzi pregătește profesioniști pentru niște meserii care o parte deja au dispărut și or să dispară din ce în ce mai multe. Așa că din punct de vedere al profesiei – să își urmeze pasiunea.

Să își amintească ce îi bucură când erau mici, de-a ce se jucau în copilărie cu bucurie și aia să urmeze.

Apropos de asta, dacă le plăcea să fie medici, atenție că medicina se îndreaptă într-o direcție extraordinară. Vor trebui să studieze medicina alternativă plus că medicina viitorului arată că în filmele SF.

Deci… Urmează-ți inima!

 

Cristina Stoica: Să nu ia de “sigur” jobul, datorită salariului pe care îl va primi la sfârșitul fiecărei luni. Chiar dacă a terminat studiile, nu înseamnă că a terminat de învățat. Procesul de învățare de-abia acum începe.

Să investească în el, să meargă la cursuri, să citească și să caute să aplice cât mai mult, pentru a deveni bun în domeniul de activitate care-i place. Apoi, să își deschidă un mic business, fie el și part-time ( pentru a putea să-și susțină financiar activitatea în primele luni de la demararea afacerii ), și să-și crească afacerea pas cu pas, reinvestind profitul pe care-l obține.

În nici un caz nu le recomand tinerilor să se ducă la bancă și să ia împrumuturi colosale, dacă nu au experiență în antreprenoriat. Antreprenoriatul nu e ușor. Altfel am fi cu toții antreprenori. Însă în timp, poți deveni din ce în ce mai bun, dacă ești perseverent.

De aceea, recomandarea mea, este să înceapă cu o investiție mică și să facă păși mici, în timp, pentru dezvoltarea afacerii. Dacă fac bine ceea ce fac, firma se va dezvolta negreșit, de la un an la altul.   

 

Diana Mihăilă: Dacă ar putea să învețe lecția răbdării ar înțelege că ceea ce își doresc cu adevărat se va întâmpla, dar este nevoie de timp pentru asta. Eu n-am invătat-o decât după 30 de ani. Tot atunci am invătat că nimeni nu este de neînlocuit și că este extrem de important să îți creezi o voce, o individualitate. Și așa a început să crească  dianamihaila.ro.

Indiferent de varstă seriozitatea este esentială. Dacă îți iei un angajament, te ții de el. Deadline-ul este și el un angajament, banal aparent, dar care ca și blogger este crucial. Trebuie să știi mereu când începi și când termini un lucru.

Respectul și seriozitatea te vor duce departe de fiecare dată. Respectă-i pe cei care au reușit deja și invată de la ei. Faptul că sunt născuti înaintea ta nu îi face să fie depăsiti! Din contră! 😉

 

Iulia Stancu: Să profite cât poate de perioada aceasta, cea mai importantă pentru a acumula cunoștințe, a-ți face relații și a te antrena, în general, pentru viitor.

Să aibă un plan, oricât de general și de perfectibil e el. Să fie conștient că va gândi diferit și lucrurile în general vor sta diferit peste niște ani, dar cu cât mai repede incercă măcar să aibă o direcție, cu atât mai bine se vor alinia pașii următori pentru el.

Să nu facă credite de consum. Să economisească, dar cu măsură – extremele nu sunt, oricum, bune (trebuia să includ și partea aceasta 🙂 ).

Să călătorească, să citească, să experimenteze.  

————  

Aceste femei antreprenor sunt o sursă de inspirație pentru toate femeile care vor să aibă realizări mari în viață.

Luându-le ca model, fiecare din voi poate fi acolo unde sunt ele acum.

Tot ce trebuie să avem, este încredere în noi înșine, și un obiectiv pentru care să lucrăm în fiecare zi.

Știi și alte femei antreprenor a căror poveste trebuie spusă?

Ne-ar place să auzim sugestia ta, precum și lecțiile învățate din exemplul lor, în comentariile de mai jos.

8 thoughts on “Interviu Cu 7 Femei Antreprenor (Vezi Ce Poți Învăța De La Ele)

 • 30 mai 2017 at 8:21
  Permalink

  Ce de idei frumoase si utile. Multumesc! Chiar aveam nevoie sa aflu cateva lucruri pe care nu prea stiam cum sa le aplic, mai ales la capitolul organizare timp!

  Reply
 • 30 mai 2017 at 8:45
  Permalink

  Multumesc Luiza. Ma bucur ca ti-a placut interviul.
  Intr-adevar sunt lucruri bune de invatat.

  Reply
 • 30 mai 2017 at 9:18
  Permalink

  Multumesc pentru interviuri! unele dintre doamne m-au inspirat si aici!

  Reply
 • 30 mai 2017 at 10:49
  Permalink

  Uimitor! Ce doamne minunate avem! E o lectie grozava despre viata. Am citit, recitit, apoi am printat interviul 🙂
  Felicitari si multumiri tuturor – si site-ului care le-a adus aici!

  Reply
 • 3 iunie 2017 at 10:48
  Permalink

  Inspirational articolul, multumesc! L-am citit cu placere.

  Reply

Tu ce parere ai?