Cum Aleg Culoarea Părului Potrivită Pentru Mine?

Culoarea parului tau nu te mai reprezinta? Te gândeşti să faci o schimbare, să îi dai părului tau o nouă culoare?

Deşi în ziua de azi este posibil să ne vopsim părul în orice culoare, atunci când trecem de la nuanţe închise precum brunet la blond deschis, sau invers, trebuie să avem grijă deoarece, in acest caz, nu este loc pentru erori. Iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să alegi culoarea părului.

Culoarea parului: alege ceea ce ti se potriveste!

sursa foto

Culoarea părului potrivită fizionomiei tale

Culoarea părului trebuie să te reprezinte şi să fie asociată cu nuanţa pielii şi a ochilor.

Persoanele cu pielea deschisă, ochii de culoare deschisă şi părul natural blond, pot opta pentru diferite nuanţe de blond, cenuşiu sau chiar reflexii fine sau şuviţe ce redau un aspect natural.

Dacă, însă, îţi doreşti un efect mai puternic poţi opta pentru nuanţe calde sau chiar un castaniu închis, care creează un contrast între ten şi păr. Evită să alegi nuanţe aurii intense, combinaţia de ten deschis cu auriu închis dă senzaţia de ten palid.

Culoarea parului: produse profesionale!

Persoanele cu pielea închisă, ochii de culoare închisă şi părul natural castaniu, şaten sau chiar păr negru, pot opta pentru nuanţe de maroniu/castaniu sau pentru reflexiile incandescente şi strălucitoare precum mahon, roşcat sau ciocolatiu. Nuanţele apropiate de culoarea parului natural vor reda un look cu totul nou, dar, în acelaşi timp şi natural.

Pentru un look îndrăzneţ poţi alege nuanţe de blond-gri metalizat, dar numai dacă ai parul scurt pentru a crea un joc de contrast. Evită nuanţele de arămiu, auriu, portocaliu care pot reda un aspect prea strident şi strălucitor.

Persoanele cu pielea deshisă, ochi căprui şi părul natural şaten sau castaniu pot opta pentru un maro cald sau arămiu. Pentru mai mult efect, alege reflexii vibrante precum blond-auriu sau nuanţe închise precum arămiu. Evită culorile deschise precum blond-cenuşiu care, deşi aplicate corect, creează un aspect neîngrijit, ieftin chiar.

Culoarea parului: sfaturi de la profesionisti!

Persoanele cu pistrui, ochi deschiși şi părul roșcat/blond sau castaniu/arămiu, pot obţine un aspect natural prin nuanţe de blond (rozuliu, auriu, arămiu, blond-roşcat) sau nuanţe de roşcat. Pentru un look de efect, alege câteva reflexii roşcate care te vor pune în evidenţă. Evită nuanţele de negru care ascund trăsăturile feţei şi redau un aspect palid.

Machiajul potrivit pentru culoarea parului

Culoarea părului trebuie asociată cu machiajul. Astfel, dacă ţi-ai schimbat culoarea a părului, iată ce trebuie să ştii despre machiaj:

• Daca ai părul blond deschis, alege un machiaj în nuanțe deschise, pale (fard şi ruj roz deschis). Evită nuanțele închise sau aurii, în special rujul roșu care contrastează cu noua nuanță a părului.
• Daca ai părul blond auriu, alege farduri în nuanțe aurii, un ruj roz/portocaliu.
• Daca ai părul castaniu închis, alege un machiaj uşor cu nuanțe de piersică şi un ruj caisă.
• Daca ai părul roşcat/castaniu, alege tonuri de caisă pentru ten şi nuante de arămiu/bronz pentru buze. Evită nuanţele deschise de ruj roşu – contrastul este mult prea strident.
• Daca ai părul negru, păstrează baza machiajului în nuanţe deschise dar alege un ruj roşu intens pentru un contrast plăcut. Evită rujurile deschise care redau un aspect palid.

Culoarea parului si machiajul potrivit

Ghid de vopsire a părului

Dacă îţi doreşti o schimbare radicală, alege o vopsea de păr permanentă. Nu se decolorează la spălare, iar când doreşti să revii la culoarea iniţială apelează la un specialist pentru a-ţi decolora părul fără a-l afecta.

Dacă îţi doreşti o schimbare discretă, vopseaua de păr semipermanentă este ideală. Durează între 6 şi 8 săptămâni.

În cazul în care îţi doreşti un look nou, fie pentru un festival sau o petrecere poţi opta pentru un şampon colorant pentru o schimbare de câteva zile. Durează între 6 – 8 şamponări.

Tu ce parere ai?