Cum Poti Rezolva Orice Conflict? Energia Iubirii

 

 

Energia iubirii

Acest articol este un fragment din cartea Energia Iubirii scrisa de Cosmin-Constantin Cîmpanu.

Metoda iubirii – Energia iubirii

În cele ce urmează, o să îți prezint o modalitate prin care poți rezolva în cel mai scurt timp orice tip de conflict. Mi s-a întâmplat de multe ori ca la finalul zilei să mă simt epuizat din cauza discuțiilor pe care le-am purtat în contradictoriu și nu numai.

Mi s-a întâmplat să mă simt epuizat săptămâni întregi.

Asta se întâmpla acum câțivaani. În acea vreme, intram în contact cu foarte multe persoane care aveau ceva să îmi reproșeze. Trăiam intens conflictele și mă simțeam în permanență epuizat fizic și mental.

Anii au trecut, iar între timp am descoperit cea mai eficientă modalitate prin care poți armoniza absolut orice tip de conflict.

  • Te-ai certat cu părinții? Folosind metoda, relația voastră se va armoniza în doar câteva zile.
  • Te-ai certat cu partenerul? Folosește metoda și vei fi surprins.
  • Te-ai certat sau pur și simplu ai o relație tensionată cu un coleg de la muncă sau cu șeful? Metoda pe care urmează să ți-o prezint este extrem de eficientă.

Te-am făcut curios? Probabil că da. Permite-mi însă ca mai întâi să explic care sunt implicațiile energetice ale unui conflict.

Sursa Conflictelor

Sursa tuturor conflictelor existente în această lume este una singură. Ea poate fi enunțată în două cuvinte: Absența Iubirii. Atunci când iubirea nu este prezentă, apare conflictul. Simplu, nu?

Fiecare atom conține în el însuși întreg Universul. Întregul are drept cărămidă principală Iubirea. De fiecare dată când tu ești în conflict cu cineva, acesta nu este altceva decât un semnal prin care Universul îți spune că te-ai îndepărtat de Energia Iubirii.

Ce nu trebuie tu să uiți niciodată este că în permanență Iubirea este exact lângă tine. Conform acțiunilor și gândurilor tale, tu o poți percepe sau nu.

Metoda Iubirii

Ce este cel mai interesant la această metodă este că poți rezolva conflicte pe care le ai cu diverse persoane, iar acele persoane nici măcar nu trebuie să fie lângă tine. De exemplu, să presupunem că te-ai certat prin telefon cu o rudă care se află la celălalt capăt al pământului.

Metoda va funcționa la fel de bine ca și când persoana ar fi chiar în fața ta. Uneori va funcționa mai rapid și eficient decât dacă persoana ar fi în fața ta.

Înainte de a o folosi, trebuie să îți fie cât mai clară o propoziție pe care am plasat-o intenționat câteva paragrafe mai sus. Propoziția este: „Fiecare atom conține în el însuși întreg Universul”. Totul, dar absolut totul este interconectat.

Un gând de-al tău poate avea un efect fizic la mii de kilometri în spațiu. Și asta pentru că tot ceea ce există este un întreg. Tocmai acesta este și motivul pentru care metoda funcționează și atunci când persoanele cu care te afli în conflict nu sunt lângă tine.

Iar în cele ce urmează o să îți explic cum poți să folosești metoda. Este chiar foarte simplu. Indiferent de starea în care te afli, o să începi prin a-ți aduce în minte momentul din viața ta în care ai fost cel mai fericit. După ce ți l-ai adus în minte, păstrează-l aproximativ un minut, minut în care te lași pătruns de energia acelui moment.

După asta, mută-ți atenția asupra respirației. Începe să numeri în minte până la patru pe inspir și mai apoi tot până la patru pe expir. Viteza inspirului și expirului o poți alege în funcție de cum te simți în momentul exercițiului.

Important este ca inspirul să aibă aceeași durată cu expirul. După câteva inspirații și expirații numărate, menține-ți atenția asupra respirației, timp în care îți aduci în minte imaginea persoanei cu care te afli în conflict.

Acum este momentul în care îți imaginezi cum din furca pieptului tău pleacă o energie luminoasă ale cărei caracteristici sunt: creatoare, iubitoare, frumoasă, expansivă, abundentă și receptivă.

Imaginează-ți cum această undă luminoasă ajunge la celălalt tot în zona furcii pieptului. Ușor, ușor, în timp ce transmiți această undă luminoasă și plină de energie iubitoare, te apropii de persoana cu care te afli în conflict.

Distanța dintre voi se micșorează, dar tu continui să transmiți această undă. Vei face asta până în momentul în care ești suficient de aproape în mintea ta pentru a strânge respectiva persoană în brațe.

Când ești suficent de aproape, îl strângi în brațe și îți imaginezi cum acea undă luminoasă care pleca din pieptul tău și ajungea în pieptul lui vă învăluie pe amândoi în ceva luminos. După câteva secunde pe care le petreceți îmbrățișați, vă zâmbiți reciproc și plecați fiecare în drumul său.

Cam în asta constă exercițiul și sper că l-am explicat destul de clar. Dacă însă mai ai nedumeriri sau pur și simplu nu îți este ceva clar, poți să îmi dai un e-mail la cosmin@fiimplinit.ro . Sunt un autor căruia îi place să comunice deschis cu cititorii.

De asemenea, dacă ai întrebări despre orice altceva ai citit în carte, mă poți găsi la această adresă de e-mail. Răspund personal și de obicei în maxim 24 de ore. Folosindu-mă de acest exercițiu pe care eu l-am numit „Metoda Iubirii”, am reușit să rezolv conflicte dintre cele mai diverse.

Pur și simplu ceva magic se întâmplă după câteva zile în care practici exercițiul așa cum ți l-am descris mai sus. Dacă, de exemplu, ai avut o discuție în contradictoriu cu o rudă care se află într-o altă țară, după câteva zile de practicare a exercițiului, vei primi un telefon prin care relația dintre voi va redeveni armonioasă.

Dacă ești în conflict cu partenerul de cuplu, practică metoda și vei fi surprins. Indiferent de persoana cu care te afli în conflict, rezultatele te vor surprinde cu sigurață în cel mai plăcut mod posibil.

Dar poate te întrebi de ce funcționează această metodă?

Metoda funcționează pentru că, prin partea ei pregătitoare, tu nu faci altceva decât să te racordezi la Energia Iubirii. Mai apoi, în a doua parte, direcționezi această energie înspre o altă persoană. Iubirea îi face pe ceilalți să acționeze armonios și în direcția pe care tu ți-o dorești fără ca ei să își dea seama măcar de ce o fac.

Atunci când te afli în prezența Iubirii, ceilalți îți vor ieși în întâmpinare oferindu-se să te ajute să duci la bun sfârșit planurile tale. Atunci când te afli în prezența iubirii, conflictul nu poate fi și el acolo.

Imaginează-ți o găleată în care ard niște hârtii. Dacă umpli găleata cu apă, focul va dispărea de la sine. Așa cum, în același loc, nu pot exista și focul, și apa, la fel, în același loc nu pot exista și iubirea, și conflictul.

Sau o altă metaforă care se potrivește aici este aceea că dacă aduci o lumânare întro cameră întunecată, toată camera se va lumina.

La fel, dacă aduci o fărâmă de iubire în conflict, conflictul se evaporă făcând loc iubirii. Joacă-te cu metoda și adapteaz-o în așa fel încât să simți că ți se potrivește. Felul în care eu am descris-o este felul în care a funcționat și funcționează pentru mine.

Simte-te liber să îi aduci orice fel de modificări, păstrând totuși ideea de bază. Succes!

 

Cosmin Constantin Cîmpanu

Cosmin Constantin Cîmpanu este pasionat de spiritualitate, blogger la www.fiimplinit.ro, fondatorul proiectului Academia Fericirii si autorul carților Energia Iubirii si Arta De A Duce O Viață Împlinită.

 

Tu ce parere ai?