Care este parfumul potrivit personalității tale

Nu ţi-ai găsit parfumul preferat? Încă ai timp să descoperi parfumul potrivit personalității tale. De la esențe florale la note proaspete de citrice, poți găsi o clasificare concretă a tipurilor de miresme potrivite nu doar pentru una, ci pentru toate personalitățile tale.

Cele mai puternice femei nu au doar un parfum ci parfumul potrivit in fiecare sezon! Pentru toate acele ocazii când ai avut nevoie de un parfum încrezător şi loial, acel parfum care să reprezinte semnătura ta, am găsit o soluție.

Dacă nu ai descoperit parfumul de care nu te poţi despărți, nu te îngrijora, am pregătit o listă de sfaturi care să te ajute să descoperi ce ţi se potrivește.

sursa foto

Care este parfumul potrivit personalității tale?

În primul rând îţi dorești ca parfumul potrivit să te reprezinte cu adevărat şi să le capteze atenția prietenilor. Astfel, ori de câte ori acestia simt acest parfum, acesta le va aminti de tine.

După cum știi, parfumurile sunt clasificate pe grupe de familii ce stau la baza compoziției lor. Poţi utiliza această metodă de clasificare ca punct de plecare pentru a descoperi ce tipuri de parfumuri îţi plac în detrimentul celor care te atrag datorită ambalajului.

Am ales patru familii principale de note de parfum ca o introducere, dar există multe sub-grupuri pe care le poţi descoperi. Pregătește boabele de cafea, dăm startul la miresme de parfumuri!

1. Parfum Floral

În primul rând îţi dorești ca parfumul potrivit să aibă un miros de neuitat. Şi ce parfum floral ai mirosit care să nu îţi încânte simțurile plăcerii, să te transpună în natura veșnic crudă?

Notele florale cresc starea de bine şi stima de sine, elemente ce scot în evidență latura ta feminină.  Notele florale sunt cele mai răspândite şi pot diferi ca intensitate, de la note florale ușoare şi subtile până la acele buchete florale intense.

 

• Este un parfum cu note florale pentru mine?

Ca o regulă nescrisă, un parfum floral este pentru toată lumea. Denotă un stil clasic, feminin, uşor romantic, un parfum ideal pentru orice ocazie. Cu toate acestea, dacă nu eşti o persoană romantică, poţi încerca un parfum mai îndrăzneț, unul care să transmită personalitatea ta nonconformistă.

Te poţi gândi la acele miresme care ţi-au rămas întipărite în simțul olfactiv. Preferi acel miros fresh de haine curate sau, mai bine, acele dimineți de primăvară cu iarba proaspăt tăiată combinată cu miresmele florilor ce tocmai au înflorit?

Oricare ar fi parfumul potrivit la care te gândești, ține cont de acela al cărui miros îţi place după câteva ore de purtare. Esențele parfumate ce se combină cu mirosul natural al corpului emit arome individuale, tocmai de aceea alege-l pe acelea care îţi trezesc simțurile ori de câte ori le simți pe piele sau haine.

2. Parfum oriental

Parfumurile orientale dezvăluie personalitatea ta puternică, senzuală şi elegantă, tocmai de aceea sunt alegerea potrivită la orice eveniment de seară. Cu note calde, seducătoare precum nucșoară, vanilie, mosc, aromele orientale îţi trezesc instant toate simțurile.

Imaginează-ţi căldura apusului de soare în timpul verii, ce îţi mângâie pielea sărutată de sarea mării. Exact ca un fior ce pătrunde in întregul tau trup!

• Este un parfum oriental pentru mine?

Aromele parfumului ne transmite emoții şi sentimente de dragoste şi bucurie, aspecte care te definesc pe tine aşa cum eşti. Renunță la inhibiții şi poartă acest parfum original de femei si alege ceea ce te reprezintă.

Jose Eisenberg, fondatorul brandului Eisenberg Paris spunea:
„Aromele sunt transmise către partea emoțională a creierului. Întrucât informațiile nu sunt prelucrate și analizate la fel cum sunt alte simțuri, prima noastră impresie este, prin definiție, puternică și emoțională”.

Dacă şi tu ai un caracter puternic şi o personalitate îndrăzneață, un parfum cu note orientale este cu siguranță alegerea potrivită. Descoperă o nouă lume misterioasă şi exotică, lasă-te purtată de latura ta emoțională şi impresionează-i pe cei din jur cu încrederea cu care porți acest parfum.

 

3. Parfum lemnos

Aceste tipuri de parfum sunt dominate de esențe lemnoase precum santal şi cedru. Extrem de versatil, se laudă cu arome de pământ şi mosc ce persistă ore în şir odată impregnat mirosul în piele. Este ideal să te însoțească un astfel de parfum lemnos la o seară de cocktail-uri.

 

• Este un parfum cu arome lemnoase pentru mine?

Acest parfum denotă o personalitate puternică, încrezătoare. Notele lemnoase ale parfumului vor întoarce toate privirile şi mai mult, poate sparge gheața la întâlnirea ta romantică.

Dacă faci faţă tuturor privirilor ce îţi vor savura urma lăsată de un parfum original, atunci acesta este alegerea potrivită pentru tine!

4. Parfum fresh

Aromele parfumului fresh sunt cat mai proaspete şi revigorante – aceasta fiind linia ce îl desparte de restul parfumurilor. Iubeşti mirosul de iarbă proaspăt tăiată pe timp de vară? Atunci notele fresh sunt ideale pentru tine.

 

• Este un parfum fresh pentru mine?

Acesta insoteste perfect o personalitate veselă, pornită spre o nouă aventură în fiecare zi! Un machiaj lejer şi o pereche de blugi se vor asorta perfect cu parfumul tău fresh.

Nu va întoarce privirile trecătorilor precum parfumurile cu arome orientale sau lemnoase, dar acestia cu siguranță vor simţi un fior greu de uitat.

Sfaturi şi recomandari

Pentru că deja ne-am împrietenit, ţi-am pregătit o listă de sfaturi pentru a alege uşor parfumul ideal pentru tine!

Arome individuale

Fiecare aromă reacționează diferit la nivelul pielii. Doar pentru că parfumul Tom Ford miroase foarte bine pe prietena ta, nu înseamnă că este un parfum care se va potrivi şi pielii tale.

Totul ține de reacția chimică ce se realizează la nivelul pielii. Aspecte precum hormonii din corp, pH-ul pielii, produsele de îngrijire personală pot influența mirosul parfumului pe pielea ta.

Alege un parfum în funcţie de sezon!

Fiecare sezon ne duce cu gândul la câteva mirosuri preferate. Aromele florale sunt ideale primăvara, aromele proaspete pe timp de vară, iar aromele lemnoase pe timp de iarnă/toamnă.

Compară idei

Eisenberg spune: “Un parfum excepțional este rezultatul unei combinații subtile dintre Minte, Suflet şi Simțuri” , dar ce presupune acest lucru pentru cei care nu au această experiență?

“Primele note pe care le percepem la un parfum sunt notele Minţii. Sunt cele care te vor capta şi vor atrage atenţia celor din jur.”

“Următoarele note percepute sunt cele ale Sufletului, care, la fel ca într-o relaţie, necesită puţin timp până le simţim, dar dezvăluie adevărata complexitate şi frumuseţe a parfumului. Sunt sufletul parfumului şi cheia către rezistență şi unicitate.”

“În final, notele Simţului dezvăluie profunzimea şi vibraţia parfumului. Pot rămâne impregnate în piele pentru ore în şir, sau chiar zile pe haine.”

Planul

Continuă să testezi diverse parfumuri. Alegerea parfumului perfect necesită timp, în special dacă stai să alegi între două.

Este posibil să îţi placă un parfum la prima testare, dar îţi recomand să aștepți 30 de minute, s-ar putea să miroasă complet diferit după o perioadă.

Testează-l! Iar dacă nu îţi redă același fior precum Johny Deep, atunci nu e parfumul ideal.

Care e parfumul tău preferat?

One thought on “Care este parfumul potrivit personalității tale

Tu ce parere ai?