Tipuri de pălării damă care conturează outfiturile de vară

Ochelarii de soare, geanta cu imprimeuri florale, palarii dama la modă! Acestea sunt accesoriile care nu trebuie să lipseasca din garderoba de vară a oricărei femei. Astfel de elemente personalizează, transformă și scot din anonimat orice ținută.

Printre accesoriile cu o istorie bogată, care se bucură de apreciere excepțională se numără și pălăriile de damă. Aceste elemente nu doar că înfrumusețează ci și protejază părți esențiale ale corpului de razele puternice și nocive ale soarelui.

Iată care sunt cele mai populare tipuri de palarii dama: pălăria de paie cu boruri largi, pălăria de paie cu boruri înguste – Fedora, pălăria de paie decorata – trilby, pălăria cu imprimeu floral, pălăria cu accesorii florale și pălăria de petrecere.

Palaii dama in trend

sursa foto

Cum trebuie purtate corect cele mai comune palarii dama

1. Pălăria de paie cu boruri largi

este un accesoriu pe care sigur îl apreciezi în sezonul de vară. Acest articol îți protejază în primul rând umerii și fața de razele puternice ale soarelui.

În plus, acestea îți oferă o eleganță aparte. Te poți bucura de acest element desăvârșit la piscină, la ștrand, la mare sau pur și simplu când te plimbi liniștită în parc.

Pălăriile din paie se potrivesc cu rochii simple, vaporoase, confecționate din pânză topită, in sau bumbac. Sunt excepționale și când sunt purtate cu costum de baie sau rochie vaporoasă, la piscină.

Palarii dama

2. Pălăria de paie cu boruri înguste

Aceasta asigură un aer nonconformist. Prin urmare, dacă îți place să te bucuri de libertate și eleganță alege dintre modelele de palarii dama disponibile, pe cea cu boruri înguste.

O poți asorta cu jeansi scurți și cămasă simplă, espadrile și rochie din denim subțire și moale sau cu pantaloni din bumbac drepți și tricou cu dungi orizontale. Acest accesoriu îți asigură o imagine jucăușă și încrezătoare.

Ține seamă de faptul că pălăria Fedora trebuie purtată cu atitudine.

Palarii dama

3. Pălăria de paie decorată cu panglică

Aceasta este destinată femeilor elegante. Prin urmare, dacă dorești o ținută șic și în același timp confortabilă, alege o rochie simplă în culori nude și o pălărie decorată cu panglică. Te vei bucura de încredere și în același timp te vei simți confortabilă și cochetă.

4. Dacă ești romantică și îndrăgostită de moda frantuzească și englezească a anilor ’30 trebuie să te orientezi către palarii dama cu decoratiuni florale.

Alege pălăriile realizate din materiale ușoare care lasă aerul să circule perfect și care împidică supraîncălzirea scalpului.

Când vine vorba de accesoriile florale, te poți bucura de o varietate impresionantă de motive și modele: flori mici realizate din materiale biodegradabile, flori croșetate, flori care imită perfect pe cele naturale.

Când alegi o astfel de pălărie alege și articole vestimentare realizate din stofe potrivite. Optează pentru țesături vaporoase, fluide care mângâie trupul. Alege stofe naturale din mătase, pânză topită sau dantelă.

Palarii dama

5. Palarii dama cu imprimeuri

Acestea sunt mai potrivite pentru ținutele de plajă, piscină și ștrand, sunt confortabile și protejază capul de radiatiile solare. Deci, dacă ești o persoană comodă care ține mult la confortul propriu, înlocuiește bandana obișnuită cu o pălărie cu imprimeuri. Acest accesoriu îți va oferi și un aer urban mult mai elegant.

Palarii dama

6. Pălăria de petrecere

Aceasta este un accesoriu care nu trebuie să lipsească de la petrecerile de cocktail, garden party-uri sau alte evenimente festive ce impun o ținută cu etichetă. Aceste accesorii sunt nelipsite și desăvârșesc ținutele elegante de petrecere.

Poți alege palarii dama cu aspect clasic, pentru a definitiva ținute sobre și elegante. Finisajele trebuie să fie în acest caz impecabile.

Palarii dama

Dacă dorești să te bucuri de un aer misterios alege o voaleta, care scoate în evidență feminitatea. Dacă ești un spirit rebel și cochet alege o tocă decorată în ton cu tema ținutei.

Tu ce parere ai?