5 Tipuri De Pantofi Cu Toc [Pe Care Trebuie Să-i Ai]

Cei mai frumosi pantofi cu toc nu sunt doar accesorii care să satisfacă capriciile femeilor, sunt piese importante din garderobă care îți definesc stilul, îți oferă un plus de eleganță și oferă aspect feminin în orice situație.

Perechea de pantofi cu toc îți încoronează întreaga ținută, atrăgând privirile și admirația celor din jur. Acestia sunt acele elemente care sporesc increderea și senzualitatea.

 

Pantofi cu toc

sursa foto

Istoria pantofilor cu toc este una bogată, fiind accesorii purtate încă din antichitate de egiptence și femeile romane. În perioada medievală erau piese nelipsite din garderoba cadânelor din Turcia și a concubinelor din China.

În perioada modernă au fost promovați de personalitați ale epocii precum Caterina de Medici și Ludovic al XIV-lea. În prezent sunt accesorii must have care definitiveaza ținutele elegante ale femeilor moderne.

5 Modele de pantofi cu toc care nu trebuie să îți lipsească din garderobă

Anumite tipuri de pantofi cu toc s-au remarcat datorită celebritaților care îi promovează, altele datorită eleganței pe care o conferă. Iată care sunt modelele care nu trebuie să îți lipsească din garderobă: Stiletto, Pumps, Mary Jane’s, T-bars și Oxford.

1. Stiletto

Sunt  pantofii cu toc inalt și subțire și varf ascuțit, care transformă cu adevarat o ținută.

Sunt considerați de mulți dintre critici o armă, sunt embleme ale eleganței, bunului gust și senzualitații. Asa cum susțin mulți, acestia sunt un element al seducției, pentru că îți pot transforma cu usurință ținuta în una apetisantă!

Prin forma specială, pantofii stiletto te obligă să menții musculatura picioarelor încordată, oferind astfel aspect de picioare tonifiate, bine lucrate.

Pantofii stiletto sunt valorificați de desigenerii celebrii încă de la jumatatea secolului trecut. Acestia sunt piese clasice care nu trebuie să îți lipsească din garderobă.

Pentru a te bucura din plin de avantajele pantofilor stiletto, alege modele realizate din piele, piele lăcuita sau piele întoarsă. Nu trebuie să îți lipseasca o pereche de stiletto negri care oferă eleganță și stil ținutelor clasice, moderne, șic sau urbane.

Pentru o ținută romantică, senzuală sau pasională alege pantofii stiletto roșii.

 

Pantofi cu toc

 

2. Pantofii Pumps

Sunt acele articole de încălțaminte care emană eleganță și stil. Sunt acei pantofi pe care trebuie să îi porți cand iei parte la o intalnire formală sau participi la o petrecere de cooktail.

Sunt pantofii ceremoniali care îți transformă imaginea. Modelele de pantofi cu toc Pumps sunt acele accesorii care se pastrează pe podiumurile internaționale și în deceniul următor.

Astfel, achiziția acestora este o investiție de care te poți bucura ani în șir. Alege pantofii Pumps negri pentru a oferi eleganță supremă ținutelor prețioase.

Daca vrei să te bucuri de aerul misterios dar discret al stilului english, alege o pereche de pantofi  noi cu toc Pumps nude.

 

Pantofi cu toc

 

3. Mary Jane’s

Sunt pantofi cu toc populari încă din 1902, când au apărut în benzile desenate ale celebrului Richard Outcault.

Baretele orizontale specifice acestui tip de pantof sunt și practice, elegante și sobre. Pantofii cu toc Mary Jane’s sunt piese care înnobilează ținutele office, smart și elegante.

Sunt accesorii care nu trebuie să lipsească din garderoba femeilor active și pasionale. Se potrivesc excepțional cu pantalonii conici, cu fustele tip țigaret dar și cu rochiile din cașmir.

Sunt pantofii care desăvarșesc ținutele formate din deux piece-uri clasice și asigură imagini impecabile.

 

Pantofi cu toc

4. Pantofii T-bars

Acestia au p baretă orizontală în forma literei „T”. Acest accesoriu îți oferă un plus de stabilitate prin susținerea foarte bună a gleznei.

Pantofii T-bars sunt extrem de apareciați de dansatoarele profesioniste pentru că oferă precizie excepțională în timpul executarii mișcărilor senzuale și complicate.

Acestia sunt potriviți și pentru ținutele office, smart și cele formale. Pentru a te bucura de confort și aspect senzațional alege o pereche de pantofi  noi cu toc T-bars.

Alege negru pentru ținutele elegante, albastru pentru cele încrezătoare și nude pentru outfitt-urile stilate.

 

Pantofi cu toc

5. Pantofii cu toc Oxford

Sunt elementele care feminizeaza orice ținută de inspirație masculină. Sunt elementele potrivite care accesorizează și desăvarșesc outfitt-urile office și smart.

Dacă dorești să impresionezi în jungla masculină, alege o pereche de T-bars pentru a-ți completa ținuta. Poți alege modele in doua culori (alb-negru) specifice gangstrilor de la început de secol.

Tu ce parere ai?